Seks New York-tips for barnefamilien

You are here

Ifølge de innfødte, er september den perfekte måneden å besøke New York. Her er fine ting å gjøre hvis du har med barn til storbyen.

1. Båttur

En tur i båt rundt Manhattan er en perfekt måte å ta inn storbyen på, særlig hvis du reiser med barn. Da kan dere sitte i ro på båten og samtidig få en god oversikt over New York. Høydepunktet er selvfølgelig når dere passerer Frihetsgudinnen på kloss hold. Circle Line Cruises seiler hver dag fra pier 83, og en halv tur på halvannen time er mer enn nok for å få en god oversikt.

 

2. Opp i høyden

Man kan få kink i nakken av å rusle rundt i New York og kikke opp på alle skyskraperne. Og er dere først i The big apple, bør dere absolutt ta turen opp i en av dem. Den høyeste av dem alle er nå Empire State Building, noe som betyr at der er også køene lengst. Et lurt alternativ er derfor å velge Rockefeller Center og ta heisen opp til Top of the Rock. Der har man strålende utsikt over hele New York og rett mot Empire State. Selv for en med høydeskrekk føles det trygt å nyte utsikten herfra, og det er god plass til barnevogner. Ved foten av bygningen ligger den berømte skøytebanen vi kjenner fra filmer. Gå heller ikke glipp av den fantastiske Lego-butikken rett ved siden av.

 

3. Tur langs toglinjen

På kort tid er den nedlagte toglinjen som er gjort om til tursti og park blitt et av New Yorks mest besøkte turistattraksjoner. The High Line er bilfri og trillevennlig og derfor helt perfekt for barnefamilier. Rusle en tur og ta gjerne en lunsj i det trendy og pulserende Meetpacking district like ved. Her ligger også Chelsea Market, som får Mathallen i Oslo til å dø av misunnelse, med fantastisk utvalg av spiselige fristelser (La barna få velge cupcake, og du får stjerne i boka).

 

4. Brooklyn Bridge

En tur over den gamle trebroen fra 1893, som binder sammen Manhattan og Brooklyn, kan i fint vær bli en av turens høydepunkter. Et stort, bilfritt promenadedekk gjør turen svært barnevennlig. Underveis kan man beundre broen, folk, frihetsgudinnen i det fjerne og Manhattan skyline. I Brooklyn kan dere rusle rundt i rolige, sjarmerende gater som er som tatt ut av en film, og spise lunsj på en av de mange koselige kafeene i den trendy bydelen.

 

5. Central park

Man kan ikke besøke New York med barn uten å legge turen innom Central Park. Mye fordi små bein må få løpe fra seg når man er på storbytur, så et parkstopp er obligatorisk, og det finnes ikke så mange andre parker i New York. Men også fordi det er fascinerende med den gedigne grønne lungen midt i storbyen. Ta gjerne en liten tur med hest og vogn, men gå også rundt på egen hånd og sett dere ned og se på New Yorkerne som løper, sykler, spaserer og rulleskøyter rundt i parken.

6. Soho/West Village

Det beste stedet å bo og hvor man får en smak av det ekte dagliglivet i en av «småbyene» i storbyen. Her ligger små butikker og hyggelige restauranter tett i tett, og barnefamilier er ute på gatene i helgene og om ettermiddagene. Tempoet er roligere enn i de typiske hotelldistriktene rundt 5th Avenue og Times Square, og omgivelsene mer sjarmerende. Det er nesten så man venter å støte på Carrie fra Sex og Singleliv rundt neste gatehjørne.

Tips! Lei en leilighet, gjerne via Airbnb – billigere, bedre og mye mer barnevennlig enn hotell.

LES VÅR REISESAK FRA THE BIG APPLE HER: «New York er stort, fantastisk, imponerende – og bråkete. Også for de små.»

Stats read: 
4 488
Stats like: 
36
↓ Artikkelen fortsetter under