Fiskesuppe og nybakt focaccia

You are here

Deilig fiskesuppe kokt på kraft.

Fiskesuppe 

  • 1 l god fiskekraft
  • 1 vasket gulrot, 1 stilk knust stangselleri, 3 laurbærblader, 1 sellerirot i biter
  • hel hvit pepper
  • 2 dl fløte (som kokes inn til det halve)
  • 100 g smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts aromat

Kok opp alle ingrediensene i kraften. Dekk kjelen med plastfolie og la det stå lunt i 4 timer.
Kok opp igjen og sil av væsken. Kok det inn til halvparten. Smak til med salt og pepper.
Hell suppen i suppeskåler. Ha tynne skiver av fersk laks i suppen, eller server den med finskårne grønnsaker. Drypp litt god olivenolje over og dryss over finhakket persille.

 

Focaccia

Del 1
  • 750 g hvetemel
  • 25 g siktet rugmel
  • 10 g salt
  • 5 dl vann
  • 25 g fersk gjær

Rør gjæren ut i lunken væske. Ha i mel og salt og blant alt til en jevn deig.

   Del 2
  • 1/2 dl olivenolje
  • grovt salt
  • frisk timian (eller tørket)
  • 50 g cherrytomater delt i to

Hell oljen i en langpanne. Ha deigen i pannen og kna akkurat som om du er en tiger. Klem den ut i pannen og vend på den igjen. Dryss over grovt salt og timian, og dytt tomatbåtene i deigen. Det gjør ingenting om noen av tomatbitene havner i bunnen. La det heve i 1 time. Stek brødet 18 minutter i ovn ved 220 grader. Serveres varmt til suppen.
Se vi har vært på matkurs for barn.

Stats read: 
1 030
Stats like: 
2
↓ Artikkelen fortsetter under