• HVITT PÅ HVITT: Stuen er enkelt innredet i hvitt med puter i forskjellige sarte fargenyanser. De hvite veggene og gulvene reflekterer lyset så stuen virker lys selv på en regnværsdag.

 • HER BOR FAMILIEN LIND BREUM: Rikke (37) og mannen Jesper, parets tre barn Fredrikke (8), Gustav (6) og Alberte (3) og hunden Arnold. Huset er en enebolig på tre etasjer i Charlottenlund like nord for København i Danmark.

 • ÅPEN LØSNING: – Da vi kjøpte huset, hadde vi planer om å leve med det kjøkkenet som var i huset og kanskje piffe det opp med litt maling, men vi endte allikevel med å pusse opp. Vi rev et par vegger så det bitte lille kjøkkenet ble mer funksjonelt.

 • SKAPET MED DET RARE I: Det er ikke så lett å gjette det, men det fine hvitmalte skapet inneholder husets stereoanlegg. Vasene er fra Finnsdottir og speilet er antikk viktoriansk.

 • FAVORITT: Rikkes absolutte yndlingsmøbel er dette metallskapet som brukes til bøker. Vitrineskapet er fra Nordal.

 • TRAPPEOPPGANEN: Trappen er selvfølgelig også hvit.

 • STORESØSTERS ROM: Fredrikkes hyggelige rom med skråtak og tre store vinduer. Skrive­bordet og stolen er loppefunn som er blitt malt.

 • GUTTEROMMET: Rommet til Gustav er holdt i blånyanser med en gammel kommode til klær og en tallerkenhylle til nips. Puten og bamsen på sengen er fra Soft Gallery og Luckyboysunday fra mammas nettbutikk Lillefigaro.dk.

 • JENTEROMMET: Den innebygde sengen med oppbevarings­skuffer på Albertes rom ble laget av de forrige eierne. Når hun trekker for gardinene, har hun en hyggelig hule. Nattbordet, som er arvet fra Rikkes farmor og farfar, har fått en omgang rosa maling.

 • SOVEROM: Det vakre sengeteppet er vintage quilt. Rikke falt for det på E-bay, og måtte bare ha det. Et gammel skap i støvet blått med bamse fra Luckyboysunday og smykkeskrin fra Daisy.

 • FORELDREROMMET: I Rikke og Jespers soverom står en reol med fargerike esker og smykkeskrin der de oppbevarer alle mulige småting. Esker til oppbevaring står også øverst i trappen.

 • BARNLIG PREG: Lerretsbildene på veggen av de tre barna og hunden Arnold er tatt av Monika Elena fra USA. En knaggrekke i barnehøyde og tøynett fra Lille Figaro til luer og votter gjør det enklere for barna å finne ytterklærne sine.

Hvitt på gulv og vegger

You are here

Hjemme hos trebarnsfamilien står puter, bilder og leker ut som fargerikt godteri. Sånn blir det når hele hjemmet er en hvit base, og mamma driver nettbutikk full av fristelser.

Familien flyttet inn i huset i januar 2012 og har fortsatt mange drømmer og planer for huset. Øverst på ønskelisten står en renovering av kjelleren for å få litt større plass. Men foreløpig er lyset og den hvite rammen med på å gi romfølelse.

Alle vegger og gulv i hele huset ble malt hvite da de flyttet inn.


Her bor familien Lind Breum

Rikke (37), som driver nettbutikken Lillefigaro.dk, og mannen Jesper, som er nordisk direktør i et tysk industrikonsern, parets tre barn Fredrikke (8), Gustav (6) og Alberte (3) og hunden Arnold. Huset er en enebolig på tre etasjer i Charlottenlund like nord for København i Danmark.

– Er ikke hvite gulv litt vel optimistisk for en trebarnsfamilie med hund?
– I vår forrige bolig valgte vi å male alle gulvene hvite til tross for advarsler fra mange som mente at de ville bli umulig å holde rene. Da vi flyttet inn i dette huset var vi ikke et sekund i tvil om at vi ville ha hvite gulv igjen, til tross for barn og hund.

– Det har en deilig lyseffekt i rommene, og hvis noen søler, er det bare å dra over med en våt klut. Hvite gulv er i bunn og grunn enkle å ha med å gjøre, smiler Rikke.

Hun trives godt med at den hvite basen reflekterer alt lys, så huset fremstår lyst selv på gråværsdager.


BARNDOMSBILDE: Da Rikke var liten, malte en av mormorens venninner dette bildet. De ble enige om at det lignet på Rikke, så hun fikk det. Siden har det alltid fulgt henne.

FARGEKLATTER I INTERIØRET.
Den hvite basen gir et rent og enkelt uttrykk som blir piffet opp med puter og malerier i sarte og avdempede fargetoner. For å skape litt kontrast, har også familien noen svarte møbler, sånn som favorittmøbelet til Rikke, det svarte vitrineskapet der de oppbevarer bøker.

På barnerommene har noen av møblene fått en omgang med malerkosten i farger som setter tonen for fargene på rommene, som den blåmalte kommoden på Gustav sitt rom og det rosamalte nattbordet på Alberte sitt rom.

Selv om huset er fylt med hvite møbler og mange fine ting, er familien nøye på at huset skal kunne brukes, også av barna.

– Vi har stort sett alltid mange barn i huset, og det er viktig at barn kan være barn hjemme hos oss. Vi har ikke dyre designerting stående som vi skal gå rundt og være nervøse for at kan gå i stykker, sier Rikke som understreker at de også er nøye på at leker ikke skal flyte over hele huset.
– Leker hører til i andre og tredje etasje, så det er plass til oss voksne i stueetasjen.

Netboard will be here

LIKER GAMLE TING.
Skrivebordet hennes hjemme i huset tilhørte hennes mormor. Rikke er opptatt av å ta vare på gamle ting, og i så godt som alle rom finnes ting hun har arvet etter egne besteforeldre, eller ting hun har reddet fra søpla og gitt nytt liv med et malingsstrøk.

Hun er spesielt glad i gamle skap som er vakre å se på – og som samtidig kan skjule alt rotet. Favorittskapet er imidlertid ikke gammelt.

– Mitt absolutte yndlingsmøbel er det svarte metallskapet som brukes til bøker. Skapet er fra Nordal, og jeg synes det er en så fin og dekorativ måte å oppbevare bøkene på. Dessuten er det utrolig praktisk, for du slipper alt støvet som vanligvis samler seg i bokhyllene.

Bortsett fra å male alle gulv og vegger hvite, var det ikke så mye familien skulle gjøre i huset da de flyttet inn. Men så dukket det likevel opp noen ideer.

– Da vi kjøpte huset hadde vi bestemt oss for å leve med det kjøkkenet som fantes huset, og bare pynte opp det som var der med litt maling. Men så endte vi likevel med å rive ned noen vegger, slik at kjøkkenet, som tidligere var bittelite, ble mer funksjonelt. Samtidig har spisestuen blitt mye større og lysere, sier Rikke.


HOVEDPERSONENE: I gangen henger bilder Rikke selv har tatt av de tre barna og som hun har fått forstørret opp på lerret.

DESIGN OG FUNKSJONALITET.
Rikke har alltid hatt en drøm om å åpne sin egen butikk, men har aldri helt turt å ta spranget. Da parets yngste datter Alberte skulle begynne i barnehagen, tok de opp hele livssituasjonen til ny vurdering for å finne en løsning på hvordan familielivet og arbeidslivet skulle henge sammen.

– Jeg kunne kjenne helt ned i magen at hvis drømmen min om å bli selvstendig næringsdrivende og starte butikk skulle bli oppfylt, måtte det bli nå.

Etter at hun selv ble mamma, oppdaget Rikke hvor lettvint det er å shoppe på nett i en travel hverdag, men hun fant ikke «sin» favorittnettbutikk.

– Jeg synes det manglet en butikk for den moteriktige, kresne og ikke minst travle mor (og far) som gjerne ville ha design kombinert med funksjonalitet som man ikke finner på hvert gatehjørne. I tillegg ville jeg gjerne gi kundene mine en opplevelse selv om de shopper på nettet.

Det resulterte i at Rikke åpnet nettbutikken Lillefigaro.dk i 2010. Der selger hun moteklær til barn, fine ting til barnerommet, økologisk hudpleie, smykker og diverse godbiter til mor. Og det beste av alt; hun kan jobbe hjemmefra, noe som gjør det enklere å kombinere mammalivet med arbeidslivet.

Stats read: 
8 279
Stats like: 
4
↓ Artikkelen fortsetter under