• TOTALFORANDRING: Se hvordan valg av møbler og interiørdetaljer forandrer det samme barnerommet til tre forskjellige univers.

Et rom, tre stiler

You are here

Skal barnerommet være energisk og fargerikt? Eller rolig og dempet? Hva med en dæsj neon? Stemningen i et barnerom kan raskt forandres med enkle grep.

Fargeeksplosjon

Et barnerom kan ha mange forskjellige uttrykk og atmosfærer, og det er gøy å leke seg frem til noe som passer barna. Dette rommet spruter av liv og energi! Primærfarger på rommet passer til både jenter og gutter og gir et lekent uttrykk. Dette rommet kan med små endringer tilpasses barnets alder og «leve» i mange år.

 • Den oransje stolen er fra Vitra og koster kr 1560,-. Den fås kjøpt på blant annet Romtilrom.no. Puten på sengen er fra Fine Little Day og koster kr 460,-.
 • Bordet er fra Ikea og heter Stuva kr 200,-. Sprinkelsengen er også fra Ikea og heter Gulliver, kr 675,-. Her har vi demontert den ene siden. Lampen over sengen er fra SnowPuppe, og fås i flere butikker i Norge, blant annet Nest (Nestinterior.no) på Majorstua, eller på nett, for eksempel hos Fjeldborg.no. Den koster kr 1399,- inkludert vegghenget, men kan også kjøpes for en billigere penge om man vil ha den hengende fra taket. Den kommer i mange forskjellige farger.
 • Skoene, bøkene, sengetøyet, pianoet og kofferten er stylistens egne, men lignende koffert kan kjøpes på Merci-merci.com. Teppet fra Ikea er ikke lenger i produksjon, men lignende finnes på Ikea.
 • Motorsykkelmannen er fra Bestemors Lekestue, i Hegdehaugsveien i Oslo, kr 249,-.

Tips: På veggen har vi klistret fargede foliesirkler. Disse kan man bestille selv hos Allkopi. Da kan man også velge farger og størrelsen på sirklene, evt. en annen fasong.

NETTKJØP: Krokodillen er fra Sara Carr og kan kjøpes på Etsy.com til ca. kr 350,-. Fargestiftene er fra Hapel.no og koster kr 99,-.

BYGGVERK: Byggeklossene er fra HABA og bøkene er kjøpt på Amazon.

Netboard will be here

Pastelldrøm

Pasteller på soverommet gir en rolig atmosfære og trenger ikke nødvendigvis å være jentete. Et dust rom i lyse farger kan fungere fint for å roe ned energiske gutter, og på babyrommet er det en sikker vinner.

 • Den store gulvputen er fra Oyoy og kan kjøpes på f.eks. Keiserensnye.no for kr 799,-. Det grå sidebordet er fra HK Living og kan kjøpes på Vakrerom.no for kr 1499,-.
 • Kaninlampen på gulvet er batteridrevet og koster kr 98,-. Stolen er stylistens egen, men heter Zuo Modern Baby Wire Chair fra Littlenest.com. Skoene er fra ByKier.no og koster kr 186,-.
 • Fargestiftene i pastellfarger kan man kjøpe på Hapel.no til kr 99,-. Den grå og hvite puten er fra Etsy. Bokstaver i papp kan kjøpes på hobbybutikker som Panduro, kr 39,-.
 • Ballettkjolen er fra H&M, kr 149,-. Det hvite treet er fra Åhlens, kr 129,-, og kjolen på veggen er fra H&M (stylistens egen).

Tips: Gamle tresenger kan kjøpes på loppemarkeder eller på Finn.no. Vi malte denne i en dus gulfarge som kan passe til både jente- og gutterom. Slike tresenger kan trekkes ut slik at de kan brukes i mange år etter hvert som barnet vokser.

PRIMA BALLERINA: Ballerinaen koster kr 320,- og er fra Hellostudioescargo (via Etsy).

BAMSEFAR: Bamsen er fra Sara Carr og kan kjøpes på Etsy til ca. 300 kr. Kjolen på veggen er fra H&M.

Kult med neon

Neon på barnerommet gir et moderne uttrykk og er lett å kombinere med et hvitmalt rom, eventuelt en annen lys farge. Det er ikke mer enn noen få ting som skal til for å få til denne «looken». Dette er et rom som holder i mange år, og er en favoritt særlig blant de litt større barna.

 • Småmøblene på gulvet er fra Ikea, kr 169,-, den gule matboksen er fra norske Blafre og koster kr 169,-. De gule krukkene med lokk kommer fra Norway Designs og koster fra kr 235,-.
 • Den store rosa stjernen koster kr. 179,- og er fra Røst (Butikkenrost.no). Løvebildet er fra Muffin & Marianne. Monsterdukken er fra Etsy, kr 210,-. sandalene fra H&M er stylistens egne.
 • Discokulen er også stylistens egen, men lignende kan fås kjøpt fra Etsy eller Amazon.

Tips: Kjøp lerret og neonmaling fra for eksempel Søstrene Grene og få barna til å male selv!

STOR, MINDRE, MINST: Matryoshka-dukkene selges blant annet på Hapel.no og koster kr 229,-.

GLADFARGER: Den gule krakken heter Mammut og er fra Ikea. Den koster kr 49,-. Hjertebildet på veggen er fra Banquet og kan kjøpes på Etsy til kr 316,-. Rammen og kaktusen er fra Ikea. Matboksen er fra norske Blafre, kr 169,-.

Stats read: 
5 545
Stats like: 
4
↓ Artikkelen fortsetter under