• TRENGER VI DET: Mange teknologiske nyvinninger henvender seg til småbarnsforeldre. Men er det nødvendig å ha alt dette utstyret?

De nye babyduppedingsene

You are here

Stadig flere elektroniske hjelpemidler for overvåking av gravide, babyer og barn kommer på markedet. Her er noen av dem.

Smokk med innebygd termometer

Avent digitalt termomtersett kombinerer et digitalt termometer og narresmokktermometer og hjelper deg å måle om babyen har feber, uten å forstyrre barnet.

Berøringsfritt termometer

Thermofocus termometer kan måle temperaturen på det sovende barnet uten å forstyrre det i søvnen. Kan også måle temperatur på omgivelsene rundt, samt mat, drikke og badevann. Benytter passiv infrarød teknologi og skal være uskadelig for hud og øyne. Temperaturen måles ved å rette termometeret mot pannen.

Digital body

Mimo Kimono er en body utstyrt med luftveissensor. En avtagbar skilpadde­formet klipp med innebygde sensorer overvåker babyens kroppsstilling, aktivitetsnivå og hudtemperatur og kommuniserer dette til smarttelefonen din, eller man kan få informasjonen sendt til en spesiell kaffekopp som gjennom et lys på siden av koppen viser babyens pustemønster. Bodyen kan også varme opp melkeflasken. Ved hjelp av en sensor registrerer bodyen at barnet er våkent og klar for mat. Da sendes det automatisk beskjed til flaskevarmeren som varmer melken til riktig temperatur. Teknologien bak bodyen er en liten prosessor som kan kobles trådløst opp til hjemmenettverket. Den er på størrelse med et SD-kort og brukes allerede i en rekke produkter som er ment å forenkle hverdagen til vanlige mennesker, som treningsutstyr, oppladningsprodukter og trådløse enheter.

Netboard will be here

Fosterlydsdoppler

AngelSounds er en liten ultralydmonitor til hjemmebruk som fanger opp lydbølgene til fosteret. I tillegg til hjertelyd, kan man blant annet høre babyens hikking og spark. Det anbefales å bruke apparatet fra uke 12, men mange finner også hjertelyden flere uker før dette. Det finnes ulike modeller, den største har innebygd høyttaler, slik at også fedre og søsken kan lytte. Samtlige apparater har opptaksfunksjon. CE-godkjent og FDA-godkjent. Bak produktet står Jumper Medical, et legemiddelfirma som også produserer ultralydapparater til sykehus og jordmødre.

Armbåndstelefon

Tinitell er en slags minimobil som man kan feste rundt armleddet på barnet, akkurat som et vanlig armbåndsur. Barnet kan ringe med den ved å trykke på knappen, mens han eller hun sier navnet på den man vil ringe. Man kan også skrolle gjennom en liste med kontakter som leser opp navnene høyt for deg. Tinitellen kan motta samtaler fra hvilken som helst telefon, men man kan begrense dette til å gjelde forhåndsdefinerte numre. Man kan også velge nummer som blir besvart automatisk, slik at en forelder kan ringe til barnet sitt og være helt sikker på at han eller hun får svar uten at barnet trenger å trykke på knappen. Krever SIM-kort. Batteriet skal kunne vare til en 60 minutters samtale og sju dager på stand by før den må lades. Ved hjelp av ulike applikasjoner kan man lokalisere Tinitellen via GPS.

Vekt

Smart Kid Scale er en vekt til hjemmebruk som kan sende informasjon til mobilen din og sammenligne barnets vekt med standard vekstkurver. En applikasjon som kan loggføre matinntak kan også lastes ned.

Babymonitorer (babycall)

EyeOn Junior og EyeOn Junior Plus er to nye babymonitorer som lanseres av D-Link. Begge viser barnet med både lyd og bilde via en gratisapp for smarttelefon og nettbrett. Kameraene har også bevegelse- og lyddetektor, samt muligheten for toveiskommunikasjon, slik at foreldre kan lytte til og snakke beroligende med babyen. Begge produktene kan vise video live i mørket og man kan også spille vuggesanger. I EyeOn Junior Plus kan man sette inn et mikro  SD-kort for å automatisk spille inn videoer. Innspillingen startes av bevegelse eller lyd, og man kan få e-postvarsel når en innspilling har skjedd. 

Stats read: 
5 253
Stats like: 
9
↓ Artikkelen fortsetter under