Her er Nordic Leggings!

Etter en høst med bokpause er det på tide: Et nytt Ministrikkdesign er på plass! Herman og jeg tenker jo at ullbukser aldri blir det samme igjen nå. Endelig har vi et par longs i hus som ikke er laget for å gjemmes under vinterdressen.

Alle foto: Helena KreklingI flere år har jeg lengtet etter ullbukser med det lille ekstra til ham. Bevares, vi har jo greid oss lenge med grå, straite ribbelongs. Men hver vinter blir jeg på nytt overrasket over at disse nordboerbarna våre bor i lite annet enn ulltøyet gjennom syv måneder av året. (Kanskje burde investeringen min om høsten ligge i ullbukser heller enn vanlige guttebukser. Sistnevnte har knapt vært i bruk siden oktober?). Men så er det så kjeeedelig å bruke 500 kroner på gjennomsnittlige ull-longs. Slik har det blitt til at vi har holdt oss med ca to stykker i skapet gjennom vinteren. Slike som er gode og varme, men ikke stort mer.

Jeg ville ha et par funky, kule som duger til duffelcoaten på en lørdag og i barnehagen på any given day. Til både gutter og jenter. Den måtte ha smal passform, så den på ingen måte klumpet under dress og nedi støvler. Knyte vintersko med nye ullbukser oppi.

Her finner du oppskrift på Nordic Leggings:

  • I alpakka. Hermans her er grå og sorte, men man kan selvsagt gi dem akkurat den fargen man ønsker. Natur og lavendel til jentene, eller en lys grå/marineblå utgave (en nydelig kombi som står neste på lista hos meg) for variasjon. Mønster går fra str 6 mnd - 6/7 år.
  • Buksene har lik look som Nordic Shorts-mønsteret. Men mønsteret er ikke identisk. Størrelsene er justert for å få litt klær under, og beina har fått form for riktig design. Jeg har latt Hermans her gå kun til ankelen. Liker dem så godt når de er litt knappe i lengden.
  • Disse buksene skal være motiverende å strikke. Dere vet at jeg er glad i ensfarget, men det er klart mønsterrapporter hjelper på motivasjonen når to stykk bein i str 5 år skal lages...
  • Bruk til: Her hjemme vil vi bruke disse gjennom hele resten av vinteren. Jeg elsker den funky, tettsittende passformen til gutt. Ser for meg dem som kule bukser med trøye og sneakers til utover våren. Den tighte passformen gjør dem også strålende til jentenes kjoler og tunikaer i barnehagen. Å, ser gjerne den fargen Herman har her under en kort, mørkegrå Dansekjole.
  • Ministrikk vil nå starte opp med "Månedens mønster" igjen. Ett nytt og gjennomarbeidet design hver eneste måned. Stay tuned.

  • Strikk er sjeldent så skjønt som sammen med vanlige klær.

Herman har kamelfarget duffel i ullblanding, fra Zara til. Brune skinnboots, Bisgaard. Sort lue med stor dusk (mønster i Strikk til mamma og mini) og sort jakke (Guttestrikkeboka), begge i alpakka.
Så mange, fantastiske involverte denne gangen. Tusen takk til Kaja L. Kvernbakken, mine dyktige makkere Linda Hansen (Loop Knitting) og Helena Krekling (foto), samt en spesiell takk til Siri.E. Skotland. Ingenting duger som det skal uten dere.

// A new Ministrikk pattern is here. And oh, have we been longing for the Nordic Leggings! Styled with other knits (Guttestrikkeboka and Strikk til mamma og mini). Duffel (Zara) and boots (Bisgaard).